Tuesday, September 30, 2008

Experthjälp

Om några veckor kommer svärmor hit, för att hjälpa till på kolonin! (Ja, det är nog för att träffa sin käre son och mig också, lite i alla fall). Idag ringde hon och meddelade att bagaget kommer att vara fullt av perenner! Och oj, vad vi ska gräva! Det känns jätteskönt att få lite hjälp, och kul att vara två!

Hittat

Jag har hittat två stycken svinsnygga stenar som kom fram när de röjde bakom kyrkogården utanför oss! De är ganska flata, men ändå tjockare än en vanlig betongplatta, och ser ut att vara i svart skiffer, tror jag. Är verkligen ingen stenexpert. Men nej, det är inte gravstenar. Synd attt de bara är två, jag hade lätt kunnat tänka mig en liten sittplats med sådan stenbeläggning. Men de blir snyyga till något annat, det är jag säker på.

Nu måste jag bara lura med mig maken som bärhjälp efter mörkrets inbrott...

Ännu en




Men den här har jag inte plockat, eller bundit, själv, det är en säsongsslutningsbukett. Kanske hur fin som helst! Dessutom så doftar silveraxet smått otroligt gott. Man borde få, och ge, blommor oftare!

Friday, September 26, 2008

Miljö



Så finns det miljöer man aldrig kommer kunna efterlikna, hur duktig trädgårdsdesigner man än är.

Sunday, September 14, 2008

Ännu en bukett


Äntligen börjar höstastrarna komma igång! Här med luktärter stulna från grannen, sommarrudbeckia, de ständåga jätteverbenorna (som är fina men bösar av sig något helt otroligt), och lite krasse.

Hellekis Säteri






Alltså. Ekollon i filt. Jag vet inte jag. Men i övrigt var det ganska snyggt.

Thursday, September 11, 2008

Hos Hannu







Tack för maten den var god.

Wednesday, September 10, 2008

Läckö köksträdgård










Inte så lite inspirerande.

Sunday, September 07, 2008

Världens Mat på Gunnebo





Det var grejjer det! Bästa kapen? Maten. Och fröerna till de asiatiska bladgrönsakerna, som man kan så nu! från Runåbergs!